O nama

O nama

Udruženje “šetač-ica“ je tim stručnjaka koji se bavi prevencijom i redukcijom telesne mase bez kontraindikacija po kardiovaskularni i lokomotorni sistem kod odraslih i dece.

UTEMELJIVAČ PROGRAMA

Nevenka Simić, nastavnik razredne nasave. Trideset godia je predavala fizičko vaspitanje u mlađim razredima OŠ. Od 1977. god. bavi se redukcijom telesne mase. Odlučila je 1998. god. ozbiljno da se bavi redukcijom i prevencijom telesne mase bez kontraindikacia po kardiovaskularni i lokomotorni sistem kod dece i odraslih. Provodila je zimske raspuste u programu „Čigota“ da uporedi svoje istraživanje sa njihovim radom.


- Zahvalnica građana “Iskra-Loznica” i grupa mladih ”Iskrice” za volontiranje u Savetovalištu za mlade u gradu Loznici.

Nakon 13.god. istraživanje i primene svog znanja - načina rada odlučila je svoj rad da akredituje u Savetu zdravstvenih radnika Srbije marta 2010.god. a dve godine kasnije u AP Vojvodini. Nevenka Simić istraživala je i „Gljive u ishrani“ (pravilna priprema) - isto istraživanje je akreditovala 2010.god. SUZR Srbije o čemu govore SPECIJALNE diplome.

- Nakon akreditacije svojih istraživanja u SZR R.Srbije - Do sada je, o svojoj „Medicinsko-terapijskoj šetnji “, i “ Gljive u ishrani“ govorola u Zemunu na poziv Udruženja dijetetičara - nutricionista Srbije (27.03.2010.god.) - U visokoj Zdravstvenoj školi strukovnih studija – Beograd

- DIPLOMA-PEKARSTVO-GASTROFESTIVAL - LJUBOVIJA

(ŽIRI: Petar Gracun, Jordan Nastanović I Milorad Ažimović) 08.05.2010.god.

-Na poziv 2010. god, a na predlog - Jordana Nastanovića, Udruženja građana za zaštitu kulturne baštine - “ZAVET”

Na republičkom simpozijumu SUZR Srbije “2010 god “Majski susreti - istražimo mogućnosti“ na Zlatiboru, potvrda 12 bodova,19-23.05.2010.god.

- 2010. god. je pohađala i Akrditovani kurs kontinuirane edukacije “VELNES KAO ZDRAVSTVENI PROGRAM - BAZIČNI NIVO“ (u Beogradu ,29.05.2010.-30.05.2010.god) CERTIFIKATE.

- Na Prvom srpskom kongresu o gojaznosti u „Čigoti“, ZLATIBOR ,18-21.oktobra 2012.god. izlagala je poster prezentaciju “MEDICINSKO-TERAPIJSKA ŠEZNJA”

- Na poziv Bore M. Vujasina – Titel, 31.08.- 01.09.2012.god. CERTIFIKATE za aktivno učešće (11-bodova) - Drugi međunarodni kongres - “Ishrana budućnosti”

-Nevenka Simićje je i dugogodišnji član „Gljivarskog društva-Banja Koviljača“. Na njen predlog utemeljena je takmičenje gljivarskih društava R.Srbije i zemalja iz okruženju u pripremljenim jelima sa gljivama - „Gljivarijadu“ 2008.god., 2009.god. 2010.god. na kojima je izlagala svoja autentična jela i osvojala je prva mesta o čemu svedoče diplome.

ŽIRI:

1. Mr sc Branka R.Trbović dipl.ing.teh. s.grupa strukovni nutricionista - dijetetičar

VISOKE ZDRAVSTVENE ŠKOLE STRUKOVNIH STUDIJA - BEOGRAD

2.Milka Kurteš - dijetetičar-nutricionista; HTP Banja Koviljača

3.Mirjana Davidović - profesop sociologije – član Mikološkog društva Beograd – pisac više stručni knjiga o gljivama, predavanja o dvojnicama, i determinator na više izložbi u R.Srbiji, B.i Hercegovini

ŠTA NUDIMO?

Medicinsku šetnju bez kontraindikacija po kardiovaskularni i koštanozglobni (lokomotorni) sistem na stazi u prirodi u blizini hotela “Podrinje“ u park-šumi kod “Tri česme”. Staza je izgrađena za potrebe šetača na inicijativu utemeljivača programa – Nevenke Simić. Šetači se sve vreme kreću van saobraćajnica od hotela – smeštaja do staze za šetnju. Korektivni program ishrane, stručna predavanja, edukativne radionice - pravilnih stilova života, vanprogramske aktivnosti...

KONTAKT

Domaćica programa - Predsednik udruženja “ŠETAČ-ICA”

Nevenka Simić

e-mail: nevenka182030@yahoo.com
setac.loznica@gmail.com

Tel.: +381 64 44 13 626

Galerija

          
          
Copyright © 2019 Šetačica. All Rights Reserved.

Search